Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyeliğine seçilmesinin yanı sıra Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülüne de layık görüldü.

Kırgızistan Kasım Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi bünyesinde verilen “Manas’ın Mirasçıları: 2018 Yılı Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülüne” layık görülen Demir aynı zamanda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs’ten mazbatasını alarak Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu üyeliğine seçildi.

Kırgızistan’dan Kasım Tınıstanov Issık Göl Devlet Üniversitesi Rektörlüğü, Türkiye’den Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanlığı ve Dünya Söz Akademisi Başkanlığının oluşturduğu 9 üyeli “Bilim ve Ödül Tespit Kurulu” tarafından verilen Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülüne; Türkiye’den 41, Azerbaycan’dan 11, Kazakistan’dan 14, Kosova’dan 2, Özbekistan’dan 2, Tataristan’dan 3, Başkurdistan’dan 1, Kırgızistan’dan 20 olmak üzere toplam 94 yaşayan kişi layık görüldü.

Ankara’da Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü konferans salonunda düzenlenen törenle, ödül belgeleri sahiplerine takdim edildi.

05 Şubat 2019, Salı 1617 kez görüntülendi