18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla Afyon Kocatepe Üniversitesinden bölünerek kurulan, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ilgili birimlerinin ve iş süreçlerinin devir işlemleri, her iki üniversitenin üst yöneticilerinin katıldığı toplantı ile tamamlandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş başkanlığında AKÜ Rektörlüğü yönetim kurulu salonunda gerçekleştirilen son toplantıya AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ ve AFSÜ genel sekreterleri ile daire başkanları katıldı.

Daha önce gerçekleştirilen toplantılarda ilgili birimler arasında yürütülen çalışmalar neticesinde oluşturulan toplam 18 adet alt protokol, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un imza altına aldığı ana protokol ile yürürlüğe girdi ve böylece resmi devir süreci tamamlanmış oldu. İmza töreninde her iki üniversite rektörü de protokolün, üniversiteler ve Afyonkarahisar için hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak iki üniversite arasındaki işbirliklerinin her zaman devam edeceğini vurguladılar.

Toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

18 Şubat 2019, Pazartesi 452 kez görüntülendi