Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğrenci Konseyi ile öğrenci kulüp ve toplulukları tarafından “2019 Yılında 2019 Ünite Kan” projesi başlatıldı.

2018 yılında 2018 ünite kan toplayarak, hem kan bağışı konusunda farkındalık yaratan hem de Kızılay’ın kan ihtiyacına cevap veren AKÜ öğrencileri, Türk Kızılay’ının desteği ile 2019 yılında 2019 ünite kan bağışında bulunmak için etkinlik başlattı.

Açılışı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, İİBF Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Kerim Çınar ve Dr. Öğr. Üyesi Cem Gökçe ile beraber çok sayıda öğrenci katıldı.

Kan vermek insani sorumluluk

Kan bağışı öncesi bir konuşma yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, kan bağışı kampanyasını birkaç yıldır yaptıklarını söyledi. Karakaş, “Kan bağışı miktarını her yıl o yılın tarihi olarak belirliyoruz ama onu aşıyoruz. Geçen sene 3 bin 164 ünite kan alınmıştı. Bu seneki hedefimiz 3 bin 165. Daha doğrusu belirlenen hedef 2019 ancak geçen seneki sayıyı aşma anlamında hedefimiz 3 bin 165 ve bu anlamda kan vermenin sosyal sorumluluk olduğunu hepimiz biliyoruz. Sosyal sorumluluk olmanın ötesinde insani bir sorumluluk. Hem insanın kendi sağlığı açısından hem de diğer insanların sağlığı açısından çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda yönetim olarak her yıl desteğimizi artırarak vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kan vermek vatandaşlık görevi

AKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise İİBF olarak Kızılay ile her sene kan bağışını kurumsal olarak gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Her sene belirledikleri hedefin üstüne çıktıklarını söyleyen Kandemir, “Bugün burada bizim açımızdan sevindirici olan şey üniversitemizin genelindeki bütün öğrenciler açısından bir farkındalık oluşturması. Bu işi sadece sağlık için ya da belirli dönemlerde kan verme kampanyası olduğu için değil, öğrenciler bilinçli bir şekilde bunun bir vatandaşlık borcu olduğunu bilerek ve memleketin böyle bir şeye ihtiyacı olduğunun farkına vararak kan bağışı yapıyor olması bizim için sevindirici. Çünkü günümüzde çok farklı amaçlarla insanlar kan veriyorlar. Vatandaşların bunu bir memleket meselesi olarak görüp, bir vatandaşlık görevi olarak değerlendirmeleri bizim için sevindirici bir şey. Bu sene de bir hedef koyduk, inşallah bu hedefin de üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. Kızılay ile bu birlikteliğimizi kurumsal hale getirip her sene düzenli bir şekilde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

1 Nisan 2019 tarihine kadar devam edecek kan bağışı kampanyası kapsamında farklı fakülte ve kampüslerde Kızılay tarafından kurulacak stantlarda öğrenci ve personel kan bağışında bulunabilecek.

04 Mart 2019, Pazartesi 485 kez görüntülendi