Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerini mutfak atölyesinde misafir etti.

2 misafir öğrenciye 5 kişilik gruplar halinde rehberlik eden aşçılık öğrencileri gerçekleşen etkinlikte, misafir öğrencilerin aktif tutulmasına özen gösterdi. Kayseri yağlaması, tavuk tantuni, taze makarna hamuru,  şekilli kurabiye, balık fileto, balık ve köfte hamburger,  sebze ve meyve süslemeleriyle beraber baharatları da tanıtıp, doğal içecek karışımlarını beraber yaparak özel eğitim sınıf öğretmenlerine ve öğrencilerine sundu.

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında etkinliğin her yıl aşçılık programında gönüllü olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Öğretim Görevlisi Tansu Çelik ve Erkan Çelik; aşçılık öğrencilerinin bu projeyle çevrelerine ve topluma duyarlı bireyler olmalarını sağladığını, mezun olduktan sonra da bireysel olarak topluma hizmet etme becerilerini geliştirdiğini belirtti.

Öğrencilerin rehabilite edilmesi için mutfak uygulamaları önemli

Otizmli öğrencilerin farklı alanlardaki gelişimlerine yardımcı olunduğunu ifade eden Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, “Duygu ve düşüncelerin dışa vurumuna fırsat vermesi ve öğrencilerin rehabilite edilmesinde mutfak uygulamaları yararlanılması gereken bir alan. Sosyal ve iletişimsel problemleri olan öğrenciler için etkileşimde bulunacakları bu tarz ortamların yaratılması ve yaygınlaştırılmasının son derece önemli” diye konuştu.

Yapılan etkinlik sonrası emek ve sevgiyle yapılan ürünleri misafir öğrencilerle beraber yiyen aşçılık öğrencileri, bu deneyimle beraber ön yargı olmadan koşulsuz sevgi ve sabrın her güzel şeyi yaratmak için büyük bir adım olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Etkinliğe Afyon Özel Eğitim Uygulama Okulu Okul Müdürü Olcay Göçen, Müdür Yardımcısı Ahmet Uludağ ve öğretmenleri katıldı. Okul Müdürü Olcay Göçen ise her yıl sosyal sorumluluk projesi ile otizmli öğrencilere destek veren Öğretim Görevlileri Tansu Çelik ve Erkan Çelik ile emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür etti. Ayrıca Aşçılık Programı 2. sınıf öğrencilerini OTİZM isimli Erasmus + AB projesi hakkında bilgilendirerek, kendilerine proje yaygınlaştırma faaliyeti kapsamında hazırladıkları broşürleri takdim etti.

21 Mart 2019, Perşembe 822 kez görüntülendi