Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, AKÜ öğretim elemanları tarafından 22 aylık bir sürede hazırlanan “Afyonkarahisar Sanat ve Müzik Ansiklopedisi”, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yayınlandı.

Editörlüğünü AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sena Coşkun ile AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’in birlikte yaptıkları ansiklopedi de “Kültür Envanteri; Afyonkarahisar Edebiyatı, Afyonkarahisar Geleneksel Türk Halk Müziği, Halk Oyunları, Türk Sanat Müziği ve Görsel Sanatlar” başlıklı toplam 2 bin sayfadan oluşan 6 ayrı cilt yer alıyor.

AKÜ Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Afyon Meslek Yüksekokulunda görev yapan çok sayıda öğretim elemanının da katkı sunduğu eserin “Kültür Envanteri” başlıklı 1. cildi; Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur ile Araş. Gör. Dr. Safiye Yağcı, “Afyonkarahisar Edebiyatı” başlıklı 2. cildi; Doç. Dr. Mehmet Sarı, “Afyonkarahisar Geleneksel Türk Halk Müziği” başlıklı 3. cildi; Doç. Servet Yaşar, “Halk Oyunları” başlıklı 4. cildi; Öğr. Gör. Muharrem Feratan, “Türk Sanat Müziği” başlıklı 5. cildi; Doç. Çağhan Adar, “Görsel Sanatlar” başlıklı 6. cildi ise Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından hazırlandı.

Binlerce yıllık geçmişe sahip Afyonkarahisar ilinin sanatsal belleğini ve musikisini, yerel kültürü ve unsurlarını da dikkate alarak gelecek nesillere taşımayı ve ülke genelinde tanıtmayı amaçlayan ansiklopedi de ayrıca yönetmenliğini AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Araş. Gör. Hakan Yılmaz’ın yaptığı, ansiklopedinin 1. cildinde yer alan DVD’de her bir cilde ait röportajlara, video ve ses kayıtlarına yer verildi.

27 Mart 2019, Çarşamba 453 kez görüntülendi