Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maliye Kulübü ile Yenilmez Sanat Merkezi ortaklığında Sinema Ve Tiyatro Oyuncusu Ahmet Yenilmez’in yazıp oynadığı “1915’ten 15 Temmuz’a” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen tiyatro gösterimine AKÜ Rektör Yardımcısı ve Maliye Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İhsan Cemil Demir ile birlikte öğretim elamanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tiyatro gösterimi öncesi konuşan Maliye Kulübü Başkanı Mücahit Teksin, Maliye Kulübünün amacının öğrencileri mali konularda bilgilendirmek olduğunu ifade ederek, “Ayrıca alanlarıyla ilgili konularda bilinçlendirmek, projeler üretmeye teşvik etmek de diğer amaçlarımız arasındadır. Bunun yanında kulüp olarak kamu idareleri, özel sektör ve üniversite buluşmaların yanında yaptığımız mesleki ziyaretler ve geziler ile kulüp üyelerimizin mesleki yönden daha donanımlı olarak mezun olmalarını amaç edinmekteyiz” dedi.

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen tek kişilik tiyatroda ise Türklerin Anadolu’ya gelişi, Osmanlı Devletinin kuruluşu ve Çanakkale Savaşlarında gösterilen destansı kahramanlıklar anlatıldı. Gösterinin final bölümünde ise 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında canlarını hiçe sayarak darbeyi engellemeye çalışan kahramanların hikâyeleri izleyiciler ile paylaşıldı.

28 Mart 2019, Perşembe 478 kez görüntülendi