Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Kulübü ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonu ile 600 iğde fidanı toprakla buluştu.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen fidan dikimine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sosyoloji bölümü öğretim üyeleri, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“Her fidan bir dünya”

Etkinlikte konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Sosyoloji Kulübünün birçok faaliyet yürüttüğünü ve fidan dikim etkinliğinin de her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen faaliyetlerden birisi olduğunu ifade etti. Fidan dikiminin sosyal sorumluluk projesi olduğunun altını çizen Karakaş, “Ağaç dikmek medeniyetimizde, kültürümüzde çok önemli yere sahip. Çünkü bize göre her insan bir dünya, her fidan da bir dünyadır. Burada 600 iğde ağacı dikilecek. Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğünün temin ettiği fidanlar bunlar. Meyve fidanları dikeceğiz. Dikeceğimiz fidanlar köklü olur, meyveli olur inşallah ve meyvesiz ağacı kimse taşlamaz. Bütün bunlar kültürümüzün, medeniyetimizin bize öğrettikleridir” diye konuştu.

İğde fidanında başarı sağlandı

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü temsilcisi Sadettin İldoğan ise AKÜ arazisindeki kireçli topraklar yüzünden ağaçların zor tuttuğunu dile getirerek, “Özellikle sedir ve karaçam fidanları tutmuyor. İğde de başarı sağlandığı görülüyor. Sosyoloji Kulübünün bize talebinden sonra 180. yıl etkinliklerimiz kapsamında ve 21 Mart Ormancılık Haftası ile bu etkinliği birleştirmek istedik ve bu faaliyete kendimizi dahil ettik” dedi.

28 Mart 2019, Perşembe 480 kez görüntülendi