Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İhvan-ı Musiki sohbetlerine Piyano Sanatçısı Buğra Çankır konuk oldu.

Dünya Otizm Günü etkinlikleri kapsamındaki etkinlikte yüksek lisans eğitimini AKÜ Devlet Konservutuvarında sürdüren otizmli Piyano Sanatçısı Buğra Çankır konser verdi.

Sahneli Derslikte gerçekleştirilen konsere AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa  Sağbaş, Afyonkarahisar Otizm Derneği Başkanı Fatma Kılcı Kavas, Aile ve Sosyal İşler Müdürü Zekai İnan ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürü Orhan Koç, aileler ve öğrenciler katıldı.

Çankır, konserinde W. A. Mozart’ın La Majör piyano sonatını seslendirdi. Piyano sonatının bölümleri arasında ise Buğra Çankır’ın babası Kemal Çankır ise otizm, Buğra’nın gelişimi, müziğin hayatlarında yeri ve önemi üzerine bilgiler verdi. Sohbete katılan ve Türkiye’deki gelişmeler hakkında bilgi veren Orhan Koç ise Buğra’nın konserini dinlemekten ve Kemal Çankır’ın düşüncelerini öğrenmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.

04 Nisan 2019, Perşembe 422 kez görüntülendi