Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) tarafından düzenlenen “7. International Week” etkinliği başladı.

Erasmus Cafe’de gerçekleşen etkinlikte AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İslami İlimler Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Güler, AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. Ayhan Erol ve diğer ülkelerden gelen katılımcılar yer aldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. Ayhan Erol, Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak 7. Uluslararası Erasmus Haftasında bir arada olduklarını söyledi. 9 farklı ülkeden temsilcilerin katıldığını ifade eden Erol, “Ukrayna, Arnavutluk, Moldova, Kosova, Gürcistan, Cezayir, Fransa, Slovakya ve Romanya gibi ülkelerden ortaklarımız var. Bu toplantının amacını, Avrupa’ya nasıl öğrencilerimizi eğitim almaya gönderiyorsak veya oradan da öğrenciler bize nasıl geliyorsa; aynı şekilde Avrupa dışından ülkelerden, ortak üniversitelerden gelen öğrenciler veya bizim göndereceğimiz öğrenciler olmakta. Avrupa dışından olan ülkelerdeki ortaklarımızla da bugüne kadar olan ve bundan sonra da olacak çalışmalarımızı daha ileriye nasıl götürürüz diye çalışmaktayız” diye konuştu.

“Bu toplantılar büyük fırsat”

Yüz yüze gerçekleştirilen toplantıların çok büyük faydası olduğunu dile getiren Erol, şunları kaydetti:

“Bu toplantıların çok büyük faydası var. Özellikle bu projeler öğrenci değişimi ile alakalı değil, aynı zamanda da uluslararası yapılacak projelerde de çok önemli yer tutmakta. Bu anlamda interneti ve sosyal medyayı kullanarak e-posta sistemi ile karşılıklı anlaşmaya gitmek zor olabiliyor. Ama böyle bir fırsatı değerlendirerek hep bir arada yüz yüze konuşup geleceğe yönelik ülkelerin ekonomisine, eğitimine, kültürüne etki edebilecek ortak projelerde yer almak için bu toplantılar büyük bir fırsat. Biz de bu fırsatı değerlendireceğiz.  4 gün çalışma ve 1 günde şehir gezimiz olacak. Afyonkarahisar’ı misafirlerimize gezdireceğiz.”

“Elimizden gelen her desteği veriyoruz”

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi olarak bu tür uluslararası etkinlikleri desteklediklerini söyledi. Sağbaş, “Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Merkez Müdürlüğümüzün yapmış olduğu değişim programlarına katılacak akademisyenlerimizi, idari personelimizi ve öğrencilerimizi de destekliyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz” dedi.

Uluslararası Erasmus Haftası etkinliği açılışı AKÜ, Afyonkarahisar ve Türkiye’yi tanıtan sunumların gerçekleştirilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

7. International Week etkinliği, 20 Nisan 2019 tarihinde düzenlenecek olan gala yemeği ile sona erecek.

16 Nisan 2019, Salı 672 kez görüntülendi