Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü için devir teslim töreni düzenlendi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın da katıldığı devir teslim töreninde Prof. Dr. Celal Demir, görevini daha önce Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Elbeyi Pelit’e devretti.

8 yeni program devreye sokuldu

Düzenlenen törenle görevi devreden Prof. Dr. Celal Demir, Sosyal Bilimler Enstitüsünün gelişmesinde, ivme kazanmasında ve niteliğinin gelişmesinde Rektör Prof. Dr. Karakaş’ın çok büyük emekleri olduğunu ifade etti. Sosyal Bilimler Enstitüsü ile ilgili bilgiler veren ve kendi döneminde yapılan çalışmaları anlatan Demir, “2 bin 700 kadar öğrencimiz var. Aşağı yukarı her hafta tez savunması oluyor ve öğrenci mezun ediyoruz. Bu benim görev aldığım dönemde de 8 tane programı devreye soktuk. Dergimize çeki düzen verdik, yılda 4 sayı çıkaracak şekilde düzenledik. Bu yıl bir tane de özel sayı çıkarma kararı aldık ve onun çalışmaları içerisindeyiz. Dışarıdan bir misafir editör görevlendirdik bunun için, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde bir profesör, merhum Fuat Sezgin hocamızın alanları ile ilgili çalışmaları ve birlikte mesaileri olan birisi. Ağustos ayının sonunda yazılar elinde olacak ve Eylül’de dergiyi çıkaracağız. Enstitü yönetmeliğimizin bazı yerlerini düzenledik” diye konuştu.

“Sosyal Bilimler Enstitüsünde Rektörümüzün izleri hala gözüküyor”

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak göreve gelen Doç. Dr. Elbeyi Pelit ise Prof. Dr. Celal Demir ile 1,5 yıldır çalıştıklarını ve bu süre zarfı içerisinde kendisinin engin tecrübelerinden mutlak suretle faydalandıklarını kaydetti. Pelit, “Bahsettiği üzere, enstitümüzün gelişim aşamalarına hep birlikte şahit olduk. Kendisinin bıraktığı yerden daha iyisi için elimizden geleni sürdüreceğiz. Sayın Rektörümüzle yüz yüze görüştüğümde de belirttiğim üzere, kendisinin enstitümüzdeki izleri hala gözüküyor. İnşallah Allah mahcup etmez ve burayı bir adım ileriye taşımak asıl amacımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

Görev yapan tüm müdürlerin ciddi çalışmaları oldu

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaklaşık 6 yıl hizmet verdiğini belirtti. Karakaş, “Çalıştığımız dönemde belli noktalarda, belli gelişmeler olmuştu. Bizden önceki dönemlerde de olmuştu. Bıraktığımız yerden bugüne gelinceye kadar da farklı müdürlerimiz görev yaptı. Hepsinin de çok önemli katkıları oldu. Son dönemde kurumsallaşma adına programlarda olsun, gerek yönetmelik ve tüzüklerde olsun gerekse de dergilerde olsun çok ciddi gelişmeler yaşandı. Bu da tabii ki başta müdürümüz olmak üzere yönetimimizin bir başarısıdır” dedi.

Bu bir bayrak yarışı

Devir teslim törenleri ile yaşanan değişimlerin birer nöbet ve bayrak değişimi olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Karakaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Biraz önce ifade ettiğim gibi çıtanın yükselmesi söz konusudur. Bu anlamda bu değişimi bir nevi bayrak değişimi olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Lisansüstü programlara biz özel önem vereceğiz. Çünkü ilan ettiğimiz üç önemli başlıktan birisi ‘eğitimde kalite’ idi. Lisansüstü de bilgi üretiminin en üst düzeyi. En üst düzeyde bilgi üretiminin daha üst seviyelere çıkması için gayret göstereceğiz. Temel politikalarımız arasında bu var. Dolayısıyla enstitüler ile özel olarak ben ilgileneceğim, bir Rektör Yardımcısına bağlamadım. En önemlisi özellikle doktora programlarımızın sayısının ve niteliğinin artması üniversitemizin önemli bir stratejisidir. Çünkü doktora mezunu artık üniversitelerin derecelendirmesinde önemli bir kriter haline geldi. Hem ülkemize katkıda bulunma anlamında, hem de üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarma anlamında enstitülerimizde özel gayretlerimiz olacak.”

Konuşmaların ardından devir teslim töreni, plaket ve çiçek takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

02 Mayıs 2019, Perşembe 944 kez görüntülendi