Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü için devir teslim töreni düzenlendi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın da katıldığı devir teslim töreninde Prof. Dr. Zülfükar Kadir Sarıtaş, görevini Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esma Kozan’a devretti. Ayrıca devir teslim töreninde Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek de hazır bulundu.

Düzenlenen törenle görevi devreden Prof. Dr. Zülfükar Kadir Sarıtaş, bir yıl süre ile enstitü müdürlüğü görevini yerine getirdiğini ifade etti. Sarıtaş, “Bir yıl süre içinde doğruluktan, dürüstlükten, tarafsızlıktan ayrılmamaya özen gösterdik. Bu süre zarfında başta enstitümüz olmak üzere, hep birlikte üniversitemize hizmet ettik” diye konuştu.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak göreve gelen Prof. Dr. Esma Kozan ise verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacaklarını ifade ederek, en büyük destekçilerinin arkadaşları ve ekibinin olacağını söyledi.

Bu bir bayrak değişimi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise devir teslim törenleri ile yaşanan değişimlerin birer nöbet ve bayrak değişimi olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Karakaş, “Biz değişimlere böyle bakıyoruz. Sorumluluktur, yüktür, yetkidir. Bu anlamda Zülfükar hocam gerçekten uyumlu çalıştığımız bir arkadaşımızdı. Emek verdi, emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Zaman zaman sağlık sorunlarını dile getirmişti. Gerçekten kendisinin de belirttiği gibi tarafsız bir şekilde enerjisini ortaya koyarak burada görev yaptı. Tekrar kendisine teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayan Esma hocama da başarılar diliyorum” dedi.

“Lisansüstü programların hem sayısını hem niteliğini artırmak istiyoruz”

Enstitülere özel önem verdiklerini belirten Karakaş, “Enstitülere özel önem veriyoruz. Zülfükar hocam biliyor. Rektör Yardımcısı olduğum dönemlerde de müdürlerle toplantılar yaptık. Lisansüstü programlarımızın hem sayısını hem de niteliğini artırmak istiyoruz. Doktora düzeyindeki programlarımızı mutlaka sınırları zorlayarak artırmak ama sayısını artırırken niteliğini de yükseltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından devir teslim töreni, plaket ve çiçek takdimi ve akabinde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

06 Mayıs 2019, Pazartesi 931 kez görüntülendi