Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Fakültesi tarafından 5. Teknoloji Haftası kapsamında 2018-2019 akademik yılı “Bitirme Projeleri” sergisi düzenlendi.

Teknoloji Fakültesinde düzenlenen sergiye Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, AKÜ öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Serginin açış konuşmasını gerçekleştiren Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, Afyon Kocatepe Üniversitesinde mezuniyetlerden dolayı hareketli günlerin olduğunu ifade etti. Erol, “Biz Teknoloji Fakültesi olarak bu etkinliklerin yanı sıra bilimsel etkinliğimize de devam ediyoruz. Mekatronik, elektrik ve elektronik, makine, metalürji ve malzeme ile otomotiv mühendisliği son sınıf öğrencilerinin bitirme tezi olarak yapmış olduğu çalışmaları bugün poster sergisi olarak bilimsel bir aktivite de hep birlikte beraberiz.  Bilimsel çalışmalarımız devam edecek. Biz dekanlık olarak özellikle bilimsel ve teknik aktivitelere önem veriyoruz” diye konuştu.

60 poster sergileniyor

Sergide seçilecek projelerle Teknofest’e katılmayı düşündüklerini söyleyen Erol, şunları kaydetti:

“Buradan seçeceğimiz projelerimizle Teknofest’e katılmayı düşünüyoruz. TÜBİTAK projeleri vermek istiyoruz. Sanayi Bakanlığına projelerimiz olacak. Yani Teknoloji Fakültesi olarak bilimin her yönüyle yaptığımız çalışmalarla karşınızdayız. Özellikle bu sergimizin başka bir amacı da alttan gelen öğrenci kardeşlerimizin burada yapılan bitirme tezlerini görüp örnek alarak kendilerine bir yol çizmeleri ve ilerde yapacağı çalışmalar konusunda da bir geçmiş oluşturması açısından çok önem verdiğimiz bir aktivite. Bitirme projesini bütün öğrencilerimiz yapıyor. Şu an 350 öğrencimiz var. Hepsinin projelerini poster olarak sergilememiz mümkün değil. Bunların arasından seçtiklerimiz dâhilinde yaptık bu sergiyi. Belki bunu ilerde büyüteceğiz. Biliyorsunuz ülkemizde 21 tane teknoloji fakültesi var. Benim isteğim Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Fakültesi olarak bunun öncülüğünü yapıp teknoloji fakültesi öğrencileri bitirme sempozyumu gibi, konferansı gibi bir kongreye dönüştürmek. Fakülteler arası öğrenci sempozyumu şeklinde inşallah onun da temelini atmış oluyoruz. Şu anda burada çok değerli bölüm hocalarımın seçmiş olduğu yaklaşık 60 tane posterimiz sergidedir.”

Teknopark’ta öğrenci firması da var

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Uşak Üniversitesi arasında ortak bir Teknopark’ın olduğunu dile getirdi. Kandemir, “Yaklaşık 20 tane AR-GE firması Teknopark’ta faaliyet gösteriyor. Teknopark’ın önemi şu; özellikle mühendislik ve teknoloji fakültesi hocaları ve öğrencilerine yönelik bazı faaliyetlerimiz var. Teknopark’larda sadece AR-GE firmaları yer almıyor aynı zamanda öğrenci firmaları ve hoca firmaları da var. Şu anda 2 kuluçka öğrenci firmamız var. Bunun dışında 2 hoca firmamız var. Geri kalan firmalarda piyasalardaki özel firmalardan oluşuyor” dedi.

CV bankaları oluşacak

Teknopark’ın teşvik ve desteklerinden bahseden Kandemir, “Teknopark’ın bazı destekleri ve teşvikleri var. Bu destek ve teşviklerden yararlanabilmeniz için uzmanlarımızı ziyaret ederseniz öğrenci olarak nelerden faydalanabileceğiniz noktasında size bilgi verebilirler. Bunun dışında bazı firmalar geliyorlar bize AR-GE projelerinde çalıştırmak için öğrenci taleplerinde bulunuyorlar. Biz bir CV bankası oluşturacağız. Eğer başvurduğunuzda kendi özgeçmişlerinizle başvurursanız o CV bankasında yer alacaksınız gelen tekliflerle sizi buluşturmak için bu CV’lerinizi kullanacağız” şeklinde konuştu.

15 Mayıs 2019, Çarşamba 640 kez görüntülendi