Milli Mücadelenin başlangıcının yüzüncü yılı ve Türkçe’nin resmi dil olarak ilanının 742. yıl dönümü sebebiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen “15. Karamanoğlu Mehmet Bey Tömerler Arası Türkçe Konuşma Yarışmasında” Afyon Kocatepe Üniversitesi  (AKÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama Araştırma Merkezi (TÖMER) öğrencisi Mohammed Mansour Ahmed Al-Hagrı üçüncü oldu.

OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve OMÜ öğretim üyeleri Prof. Dr. Bekir Şişman, Prof. Dr. Can Karahan ve Doç. Dr. Cafer Özdemir’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada yarışmacı öğrenciler, 5 dakikalık süre boyunca belirli dallarda kişisel performanslarını sergiledi.

Jüri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde birinciliği Ege Üniversitesi öğrencisi Zacharia Waithaka Nganga kazanırken, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencisi Sejma Eminovic ikinci, Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Mohammed Mansour Ahmed Al-Hagri ise üçüncü olmayı başardı.

12 Haziran 2019, Çarşamba 481 kez görüntülendi