Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarete AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanı Hikmet Bülbül ve Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Gürcan Şensoy katıldı.

Ülkeler kadar şehirler de rekabet halinde

Rektör Karakaş’a yeni görevinde başarılar dileyen Milletvekili Uysal, AKÜ’nün Afyonkarahisar için önemli bir kurum olduğunu belirtti. 15 Temmuz darbe teşebbüsü ile beraber başta üniversiteler olmak üzere kamuda travmalar yaşandığını belirten Uysal, “Ülkemizin tekrardan liyakat ve akıl temelinde kendisini kodlaması, önümüzdeki asrı demokrasi ve hukuk anlamında kucaklaması gerekli. Bunlarla beraber en önemli kolonumuz eğitim sistemimiz, bu anlamda da üniversitelerimiz yeni görevler almalı. Artık ülkelerin rekabeti kadar şehirlerin de rekabeti olduğunu görüyoruz. Bu anlamda üniversitelerin katalizör vazifesi göreceğini düşünüyorum. Bu noktada AKÜ kurulduğu andan itibaren, yetiştirdiği öğretim üyeleri ve sayısı artan fakülteleri ile birlikte önemli bir büyüklüğe sahip. İnşallah bizler de bu süreç içerisinde hem Afyonkarahisar’ı temsil etmekle mesul olduğumuz TBMM’de hem de siyaseten ve toplumsal hayatın her alanında üzerimize düşen vazifeyi yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar son yıllarda önemli sıçramalar yaptı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise üniversitelerin sadece şehirler için değil, ülkelerin gelişmesinde de kilometre taşları olan kurumlar olduğunun altını çizdi. Üniversitelerin kuruldukları şehirler için gözbebeği kurumlar olduğunu belirten Karakaş, “Uzun bir süre üniversitede çalışan bir akademisyen olarak, şehri ve üniversiteyi gelişimi ile birlikte takip eden bir sosyolog olarak Afyonkarahisar’ın çok önemli gelişme evreleri yaşadığını ve bir sıçrama yaşadığını görüyoruz. Üniversite de buna eşlik ediyor. Tabii ülke zaman zaman belli sorunlu dönemlerden geçiyor. İbn-i Haldun’un söylediği “Coğrafya kaderdir” sözünü bizler tecrübe ediyoruz. Hain 15 Temmuz girişiminde de bunu gördük. Ancak halkımızın feraseti ve birlik beraberlik içerisinde hareket etmesi gibi bir refleksi olduğunu da görmüş olduk. Bu da bizlere geleceğe dair umut beslememizi sağlıyor” diye konuştu.

Siyaset çözüm mekanizmasıdır

Üniversitelerin her şeyden de öte olarak bilimsel bir kimliğe sahip olduğunu vurgulayan Karakaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bilgi üreten, fikir üreten, proje üreten ve tabii bunların yanında geleceğe meslek elemanı yetiştiren bir misyonumuz var. Tabii bu misyonlarını yerine getirmesi için belli bir özerk yapı içerisinde yönetilmesi ve yürütülmesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirirken tarafımıza tebliğ edilen rektörlük görevi ile sadece üniversite içerisindeki aktörler ile değil şehirdeki diğer aktörlerin de bu sürece katkıda bulunması gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda üniversite-şehir işbirliğine önem veriyoruz.  Siyaset bunun önemli bir ayağıdır. Siyaset ile ilgili toplumda zaman zaman olumsuz değerlendirmeler yapılır ancak siyaset çözüm mekanizmasıdır. Siyaset olmadan ülkeler olmaz; ülkeler siyasetle birlikte var olurlar. Üniversite şehir işbirliğinin önemli ayaklarından birisinin de siyaset olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda üniversiteye ilişkin bazı projelerimizi gerçekleştirirken bütün siyasilerin desteğine ihtiyacımız olacak. Bu anlamda da birlikte çalışacağımızdan, bize destek olunacağından şüphemiz yok.”

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş nazik ziyareti nedeniyle misafirlerine teşekkür etti.

09 Temmuz 2019, Salı 558 kez görüntülendi