Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü mezun öğrencileri Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Mezun Başarı Atlas programına göre Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldı.

Biyomedikal Mühendisliği Türkiye’de üçüncü

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği YÖK Atlas programına göre KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür sınavında en başarılı Biyomedikal Mühendisliği sıralamasında 75,665376 puanla 3. sırada yerini aldı. KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür başarı sırasına göre en başarılı Biyomedikal Mühendisliği programları ise 1- Erciyes Üniversitesi, 2- İnönü Üniversitesi, 3- Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak sıralandı.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Türkiye’de dördüncü

Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programı bölümü mezunlarının KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavında aldıkları puan ortalamasına bakıldığında 79,103573 puanla 4. sırada yerini aldı. KPSS-1: Genel Yetenek-Genel Kültür başarı sırasına göre en başarılı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programları ise 1- Selçuk Üniversitesi, 2- Ankara Üniversitesi, 3- Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 4- Afyon Kocatepe Üniversitesi oldu.

Yeni başarılar elde edeceğiz

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş başarı sıralamalarına dair yaptığı açıklamada ise fakülte hocalarını ve öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik etti. Karakaş, “Tercih yapacak öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları için Afyon Kocatepe Üniversitesine bekliyoruz. Yeni öğrencilerimizle birlikte daha iyisini yapmak için çalışacağız. Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik ve fiziki altyapısını tamamlamış, modern donanımlı derslikleri, laboratuvarı ve araştırma merkezleri ile öğrenciler geldiklerinde hayal kırıklıklarına uğramayacakları bir üniversite haline geldi. Yönetimimizle, hocalarımız ve öğrencilerimizle birlikte daha fazla çalışıp yeni başarılar elde edeceğiz” dedi.

Araştırma detaylarına ait linkler:

https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-kpss.php?s=6&b=10032

https://yokatlas.yok.gov.tr/mezun-basari-atlasi-kpss.php?s=6&b=10189

23 Temmuz 2019, Salı 1013 kez görüntülendi