Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne 27-28 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak “Özel Yetenek Sınavı” ile 30 öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavına katılabilmek için adayların, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girmiş olmaları ve 2019 Temel Yeterlik testinden (TYT) en az 150 ve üzeri puan almaları gerekmekte; 5-26 Ağustos 2019  tarihleri arasında (saat 12.00’ye kadar) da internet üzerinden  (http://onbasvuru.aku.edu.tr) “Aday Ön Kayıt Formu”nu doldurarak ön kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Engelli adaylar için ise 2019-YKS Kılavuzunda açıklanan taban puanlar (100 ve üzeri) geçerlidir.

Ön kayıt işlemleri; sistem üzerindeki formun aday tarafından doldurulmasıyla başlayıp, istenen belgelerin açıklanan tarihlerde öğretim birimine aday tarafından şahsen teslim edilmesi ve başvurunun onaylatılmasıyla tamamlanacaktır.

Adaylar, “Aday Ön Kayıt Formu” çıktısı ve istenen diğer belgeler ile birlikte 26 Ağustos 2019 Pazartesi günü, saat 17.00’ye kadar Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına şahsen başvurarak ön kayıtlarını onaylatmak zorundadırlar. Başvurusu onaylanan adaylara sistem üzerinden üretilen fotoğraflı “Özel Yetenek Sınavı Giriş ve Kimlik Belgesi” verilecektir.

Ön Kayıt için gerekli belge ve koşullara, “Sınav Kılavuzu ve Sınav Uygulama Esasları”na gsf.aku.edu.tr adlı web adresinden ulaşılabilmektedir.

01 Ağustos 2019, Perşembe 1212 kez görüntülendi