Zafer Haftası ve Büyük Taarruz’un 97. yıl dönümü kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde bir takım etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğretim elemanları tarafından oluşturulan sergi açıldı.

Milli Mücadele’nin 100. yılında “Kurtuluş Yolu Projesi” kapsamında OMÜ Eğitim Fakültesi’nin Samsun Valiliği işbirliği ile başlattığı ve OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ile AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanlarının yapıtlarından oluşan “Mücadelenin 100. Yılında Kurtuluş Yolu Karma Sergisinin” açılışı Atatürk Kongre Merkezi sergi salonunda gerçekleştirildi. Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan sonra Afyonkarahisar’da da açılışı gerçekleştirilen sergiye Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni temsilen Öğr. Gör. Atanur Sevim ve Öğr. Gör. Murat Ağçiçek ile AKÜ öğretim elemanları ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışında sergi ile ilgili bilgiler veren Öğr. Grv. Atanur Sevim, serginin amacının 19 Mayıs’ta başlayan Kurtuluş Savaşı mücadelesini tema olarak yansıtmak olduğunu söyledi. Sevim, “Her gittiğimiz ilde de o ilin üniversitesi ile birlikte bir sergi açtık. Önce Samsun, sonra Amasya, Erzurum, Sivas, Kurtuluş Savaşının ana temelinin atıldığı Afyonkarahisar, düşmanın denize döküldüğü İzmir, en son olarak da Ankara’da bütün üniversiteler olarak çok büyük bir sergi açacağız” ifadelerini kullandı.

AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise açılışı yapılan sergide sadece resimlerin olmadığını, ayrıca seramik eserlerin de yer aldığını dile getirdi. 18 farklı sanatçının 30 farklı eserinin sergide yer aldığını dile getiren Özdemir, sergi için katkı sunan AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi yönetimine, ekibine, sanatçılarına ve OMÜ öğretim elemanlarına teşekkür etti.

“Bu topraklarda yaşamanın bedeli her zaman oldu”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise bir hafta boyunca Zafer Haftasının Afyonkarahisar’da çok değişik etkinlikler ile kutlandığını belirtti. Ecdada layık olmak, onların emanet ettiği topraklara sahip çıkabilmek için faaliyet yürüttüklerini kaydeden Tutulmaz, “Toplumda farkındalık yaratma adına birçok etkinlik yapmaya çalışıyoruz. Şu anda açacağımız sergi de bu etkinliklerin bir parçası. Bizim için ayrıca güzel olan şey de şu; iki ilimiz işbirliği yaparak, bizim o büyük hedefimize destek olunuyor. Bu açıdan Samsun’dan gelen değerli hocalarımıza, OMÜ Rektörüne, Samsun Valisine, AKÜ’nün yöneticileri ve değerli hocalarına teşekkür etmek istiyorum. Bizim bugünün vasıtasıyla yeni bir yapılanmaya, günü algılamaya ihtiyacımız var. Bu topraklarda yaşamanın bedeli her dönemde oldu, bundan sonra da olacak. Bu bedeli az atlatabilmek adına ya da bu bedeli hiç ödememek adına yapmamız gerekenler var. Bunun için de başta bilimde ve ilimde ileriye gitmemiz gerekiyor. Bunu sanatla, kültürle ve diğer aktiviteler ile desteklememiz gerekiyor” diye konuştu.

6 Eylül 2019 tarihine kadar açık kalacak olan sergide, AKÜ ve OMÜ’den 18 öğretim elemanının farklı tekniklerde ürettikleri toplam 27 adet yapıt yer alıyor. “İlkadım” isimli birinci karma sergiyle Samsun’da başlayan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde açılan proje kapsamında, 2019 yılı Kasım ayı içerisinde Ankara’da tüm katılımcıların yer aldığı büyük bir sergi ile final yapılması planlanıyor.

Sergi sonrasında Barış Manço Konser Alanında Kuzey Makedonya, Romanya ve Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin yer aldığı halk oyunları gösterisi sergilendi. Etkinler kapsamında ayrıca AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından konser verildi.

Büyük Zaferin 97. yıl dönümü etkinliklerinde son olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi.

Binlerce Afyonkarahisarlının yoğun ilgi gösterdiği gösteriye Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.

27 Ağustos 2019, Salı 526 kez görüntülendi