Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Akyol, “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Eğitim: Teoriden Uygulamaya (Education for Sustainable Development: From Theory to Practice)”  başlıklı çalışmasıyla Organisation Mondiale Pour L’Education Préscolaire (OMEP) Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Konseyi tarafından verilen “Sürdürülebilir Gelişme İçin Eğitim Ödülüne” layık görüldü.

OMEP Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Konseyi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen “Sürdürülebilir Gelişme İçin Eğitim Yarışması” kapsamında ödüle layık görülen Dr. Öğr. Üyesi Tuğçe Akyol, ödülünü Panama’da gerçekleştirilen 71. OMEP Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi’nde düzenlenen törenle aldı.

Sürdürülebilir Gelişme İçin Eğitim Yarışması Hakkında

2010 yılından beri dünya çapında gerçekleştirilen bu yarışmaya sunulan çalışmalar, OMEP komitesi tarafından değerlendirilmektedir. Değerlendirme sonrasında, yarışmaya katılan çalışmalardan en fazla beşine ödül verilmekte ve ödüllerin OMEP temsilcilerinin olduğu bölgelere (Afrika, Asya-Pasifik, Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika ile Karayipler) göre dağılımına dikkat edilmektedir. Bu sene düzenlenen yarışmada İspanya, Japonya, Kanada, Norveç ve Türkiye’den sunulan 5 çalışma ödül almaya hak kazanmıştır. Ödül alan çalışmalar, OMEP Dünya Erken Çocukluk Eğitimi Konseyi web sitesinde ve UNESCO Küresel Eylem Programı’nda yer alacaktır.

16 Eylül 2019, Pazartesi 466 kez görüntülendi