Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Merkez Kütüphanesinin, 7 gün 24 saat esasına göre, öğretim elamanları ve öğrencilere hizmet verecek olan okuma ve çalışma salonu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

AKÜ Merkez Kütüphanede yer alan okuma ve çalışma salonunun açılış törenine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Sosyal Bilimler Ensitüsü Müdürü Doç. Dr. Elbeyi Pelit, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Esma Kozan, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol ile daire başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, göreve geldiğinde 24 saat açık kalacak bir çalışma ortamının sözünü verdiğini ve bu sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 7 gün 24 saat açık bir okuma ve çalışma salonunun öğrenciler tarafından talep edildiğini belirten Karakaş, “Kütüphaneler üniversitelerin en önemli unsurları ve bütünleyici parçalarıdır. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Afyonkarahisar’ımızda da üniversitemizin kütüphanesinde öğrencilerimizin ve  öğretim elemanlarımızın 24 saat faydalanabileceği bir ortam oluşmuş oldu. Bu, öğrencilerimizin bizden uzun süreden beri talebiydi. Bunu yerine getirmekten dolayı duyduğum mutluluğu bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Açılış sonrası Rektör Karakaş ve üniversite protokolü mensupları yeni okuma ve çalışma salonunu gezerek Merkez Kütüphane yetkililerinden bilgiler aldı.

19 Eylül 2019, Perşembe 1237 kez görüntülendi