Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından fidan dikme ve pilav günü etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol ile birlikte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“Fidan dikmek en az insan yetiştirmek kadar kutsal bir iştir”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Öğr. Gör. Süleyman Gücek, AKÜ Mühendislik Fakültesini kazanan yaklaşık 210 öğrenci için fidan dikileceğini söyledi. Dikilen fidanların, öğrencilerin isimlerine özel künyeli olduğunu söyleyen Gücek, “Küresel ısınmanın etkisini azaltmak için ormanların ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine değinmemiz lazım. Fidan dikmek ve çevreyi yeşillendirmek, en az insan yetiştirmek kadar kutsal bir iştir. Kıyamet kopacak olsa da elinde bir fidan varsa, onu toprağa dikmeyi öğütleyen bir inancın mensuplarıyız” dedi.

“Diktiğiniz fidanlar 4 yıl boyunca sizlerle birlikte büyüyecek ve gelişecek”

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise ilki 2018 yılında düzenlenen Pilav Günü etkinliğini, fidan dikimi ile birleştirmenin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yıldız, “Mühendislik eğitiminiz boyunca, sizlere mesleğiniz ile ilgili temel bilgileri vermenin yanında, topluma ve üzerinde yaşadığınız dünyaya karşı duyarlı bireyler olmanız için de çaba sarf edeceğiz. Bu doğrultuda baktığımızda; sizlerden beklentimiz, ülkemiz için gerekli olan projelere imza atarken, gerek topluma duyarlı, gerekse de doğaya ve çevreye zarar vermeden hareket etmenizdir. Bugün bu etkinlik sırasında kendiniz için adınızı taşıyan fidanlar dikilecek. Bu fidanlar burada 4 yıllık eğitiminiz boyunca gelişecek, büyüyecek ve 4. sınıfa geldiğinizde, aynı sizler gibi bu kampüsün yeşillenebilmesi ve daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için katkı yapacak” dedi.

Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız; dekan yardımcılarını, bölüm başkanlarını, fakülte sekreterini ve öğretim üyelerini öğrencilere tanıttı. Daha sonra ise AKÜ Mühendislik Fakültesini kazanan öğrenciler ile birlikte öğretim üyeleri ve diğer öğrenciler fidan dikimini gerçekleştirdi.

Etkinlik, pilav ve diğer ikramların dağıtılması ile sona erdi.

26 Eylül 2019, Perşembe 517 kez görüntülendi