Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimler Üniversitesinde (AFSÜ) eğitim gören öğrencilere, daha huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturmak adına yapılan güvenlik toplantısı, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında, AKÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Özer, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AFSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Aslan ve Prof. Dr. Ümit Dündar ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldılar.

Son iki yılda üniversitede güvenlik problemi yaşamadık

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, huzurlu bir eğitimin sağlanması için her yıl il güvenlik toplantısını yaptıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’daki görev süresi boyunca, güvenlik açısından sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Tutulmaz, “Her yıl ilimizdeki üniversitelerin güvenliğinin sağlanması ile ilgili, öğrencilerimizin huzur ortamında eğitim faaliyetlerine devam edebilmeleri amacıyla bu toplantıları yapıyoruz. Üniversitemiz, bizlere ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’da görev yaptığım süre zarfında, üniversite ile ilgili güvenlik açısından en küçük bir problem yaşamadık. Umarım aynı şekilde devam eder. Ancak tüm tedbirleri de almalıyız. Genç nesil, enerjisi yoğun ve etkilenmeye açık insanlar. Hepimiz bu dönemlerden geçtik. Tedbiri almazsak, o boşluğu hemen doldururlar. Bizlere düşen boşluk bırakmamak. Bir yandan öğrencilerimizin özgürce eğitim almalarını sağlayacağız, diğer taraftan da göz önünden ayırmayacağız ve suça bulaşmalarına engel olacağız. Bunun için üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Toplantının burada yapılması, sorunları yerinde tespit etmemize yardımcı oluyor” diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerince AKÜ ve AFSÜ yerleşkeleri, yurtlar ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verildi.

AKÜ huzurlu bir üniversite

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü yetkililerinin sunumunun ardından konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise yapılan toplantıların rutin toplantılar olmadığını, sonuçlarının alındığını ve alınan kararların hayata geçirildiğini söyledi. Yapılan toplantılardan son derece memnun olduklarını kaydeden Karakaş, “AKÜ olarak, genel anlamda huzurlu bir üniversiteyiz. Var olan sorunların üzerine gidildikçe, çözüldüğünü görüyoruz. Üniversitemizde siyasi kökenli herhangi bir olay yaşanmıyor. Barış Manço Şölen Alanı, öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda ayırdığımız bir yerdir. Demokratik haklarını orada kullanıp, basın açıklaması yapabiliyorlar. Adi suçlar bağlamında, kampüs içerisinde bir sıkıntı yok. Üniversitenin kendi disiplin süreçleri kapsamında, kopya ve diğer akademik süreçlerde karşılaşılan sorunlarla ilgili, 214 vakayı soruşturup, sonuçlandırdık. Bu anlamda işleyen bir sistemimiz var” ifadelerini kullandı.

Son olarak kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin gündemde bulunan konularla ilgili görüş ve temennilerini aktarmaları ile toplantı sona erdi.

30 Eylül 2019, Pazartesi 500 kez görüntülendi