Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı ve Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fişne tarafından “Tüm Yönleriyle Barış Pınarı Harekâtı” konulu konferans verildi.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Sandıklı Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

“Tüm Yönleriyle Barış Pınarı Harekâtı” konulu konferans veren Prof. Dr. Mustafa Fişne, öğrencilere üniversite eğitiminin temel amacının yalnızca akademik disiplinlerde uzmanlar yetiştirmek olmadığını, aynı zamanda aydın bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti. Aydın bir birey olmanın, ülkesinin gündemini takip etmekten geçtiğini dile getiren Fişne, Türkiye’nin gündemine oturan Barış Pınarı Harekâtı’nın birçok yönden tarihi nitelikler taşıdığını ifade etti.

Arap Baharı uluslararası bir soruna dönüştü

Barış Pınarı Harekâtı’nın kapsamı ve tarihçesi hakkında bilgi veren Fişne, “Arap Baharı sürecinde 2011 yılında başlayan barışçıl gösteriler; önce iç savaşa, sonra bölgesel bir soruna, günümüzde ise uluslararası bir soruna dönüşmüştür. Barış Pınarı Harekâtı ile terör saldırılarının önlenmesi, Türkiye’nin toprak bütünlüğünün korunması, Ortadoğu ile mevcut coğrafi bağlantının sürdürülmesi, göçmen yükünün azaltılması ve çözüm görüşmelerinde daha fazla söz sahibi olunması amaçlanmaktadır” dedi.

Terörle mücadele politikasının başarılı bir şekilde sürmekte olan olduğunu vurgulayan Fişne, Barış Pınarı Harekâtı’nın ülkemizin sınır güvenliği, toprak bütünlüğü, stratejik bağları, sosyal barışı bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Konferans, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

15 Ekim 2019, Salı 405 kez görüntülendi