Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜSEM) tarafından “Eğiticilerin Eğitimi Programı” düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Ocak tarafından verilen ve Abdullah Kaptan konferans salonunda gerçekleştirilen programa AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ile Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir,  Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ersan Mertgenç, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bülent Aydoğdu ile Dr. Öğr. Üyesi Bilal Uysal ile birlikte öğretim elemanları katıldı.

Program içeriği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Gürbüz Ocak, Eğiticilerin Eğitimi Programının dördüncüsünü düzenlediklerini ve AKÜSEM ile birlikte yaptıkları bu programa ilk defa genel bir katılım ile gerçekleştirdiklerini ifade etti. Eğitimin amacının paylaşımda bulunmak ve farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Ocak, “Yaptığımız şeyleri doğru yapıyor olabiliriz ancak bunları bir kez daha kontrol etmek açısından bu eğitimlerin önemine inanıyorum. Program kapsamında dört ayrı alanda eğitim verilecek. Ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri, öğretim tasarımı ve sınıf yönetimini farklı oturumlarda ele alacağız. Üniversitede kullandığımız yöntemleri ve bu yöntemlerin doğru kullanımının neler olduğunun cevabını arayacağız. Derslerde çok da kullanmayacağımız konulara girmeyeceğiz. Yoksa normalde 14 haftada anlattığımız Ölçme Değerlendirme dersini, burada iki oturumda anlatmamız mümkün değil. Bu nedenle neden ölçme yaptığımızı, çoktan seçmeli testleri nasıl hazırlayabileceğimizi ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatacağız” ifadelerini kullandı.

2 gün süresince 2 oturum halinde devam edecek olan program kapsamında ölçme değerlendirme, öğretim yöntemleri, öğretim tasarımı ve sınıf yönetimi konularında katılımcılara bilgiler verilecek.

06 Kasım 2019, Çarşamba 630 kez görüntülendi