Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Dekanlığı ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) yerine kurulan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığına atamalar yapıldı.

Gerçekleştirilen atamalar sonrası Veteriner Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Turan Civelek, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanlığının 2155 sayılı yazısı ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 16. maddesinin (a) fıkrasına göre Veteriner Fakültesi Dekanlığına asaleten atandı.

16 Ocak 2001 tarihinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu adıyla kurulan ve 11 Kasım 2019 tarihli 30945 sayılı Resmi Gazetenin 1773 karar sayısı ile fakülteye dönüştürülen AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı görevine ise YÖK Başkanlığının 2182 sayılı yazısı uyarınca vekâleten Prof. Dr. Yücel Ocak getirildi.

Prof. Dr. Turan CİVELEK

1997‘de Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Doktora eğitimini 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinde tamamladı. Dr. Civelek Afyon Kocatepe Üniversitesinde; 2003’de Dr. Öğr. Üyesi (Yardımcı Doçent), 2009’da Doçent ve 2017’de ise Profesör unvanını aldı. Kariyeri boyunca; anabilim dalı başkanlığı, fakülte kurulu üyeliği, yüksekokul müdürlüğü, rektör danışmanlığı, etik kurul başkanlığı, sendika temsilciliği, sendika denetleme kurulu başkanlığı, dernek başkanlığı, vakıf ve dernek gibi kuruluşlarda üyelik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde basılmış çok sayıda bilimsel makale/sunumlarının yanı sıra mesleki/şiir alanında yayınlanmış kitap/kitap bölümleri bulunmaktadır. Prof. Dr. Turan Civelek, 22 Kasım 2019‘da, YÖK tarafından, Mayıs 2019’dan bu yana vekâleten yürüttüğü AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanlığı görevine asaleten atanmıştır. Prof. Dr. Civelek evli olup, iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Yücel OCAK

1964 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve Lise eğitimini Kütahya tamamladı. 1987 yılında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde,  Yüksek Lisans,  2002 yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. 1987-1993 yılları arasında, Diyarbakır ve Elazığ’da Beden Eğitimi öğretmenliği görevini yürüttü. 1993 yılında Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda Araştırma görevlisi olarak akademik hayata başladı. 1998-2003 yılları arasında Gazi Üniversitesinde Araştırma görevlisi olarak çalışan Ocak, 2003 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesinde Yrd. Doç. olarak göreve başladı. 2012 yılında doçent ve 2018 yılında profesör olarak atandı. Uzun yıllar futbol oynadı. Birçok takımda ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunda Futbol ve Futsal Milli takımlarında teknik direktörlük yaptı. Alanıyla ilgili çok sayıda çalışması, yayını ve kitabı bulunmaktadır.  Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokul Müdürlükleri görevlerinde bulunan Ocak, halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

04 Aralık 2019, Çarşamba 766 kez görüntülendi