Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (SUBYO), Özçınar Özel Eğitim Uygulama Merkezinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan SUBYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fişne, Dünya Engelliler Gününün önemini ifade etti. Sandıklı halkının, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun varlığını daha çok hissedeceğinin altını çizen Fişne, SUBYO Sosyal Hizmet ve Çocuk Gelişimi bölümleri olarak bu ve bunun gibi önemli günlerde paydaşların da katılımı ile etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirtti ve özel çocukların Türkiye’ye kazandırılmasının önemini vurguladı.

Özçınar Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü İbrahim Altıntaş ise konuşmasında, öğrencilerin özel olarak tanımladığının altını çizerek emeği geçen, destek veren herkese teşekkürlerini iletti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ise Özel Eğitim Okulunun varlığının tüm vatandaşlara duyurulması ve bu imkândan faydalanamayan çocukların kalmaması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini ifade etti. Karaosman, gerektiği takdirde ilçede yeni bir özel eğitim okulu açılabileceğini de söyledi.

Etkinlik Özçınar Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gösteriler ile devam etti.

Sandıklı Özçınar Özel Eğitim Okuluna ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Arş. Gör. Rabia Ruveyda Elmalı gözetiminde Sandıklı Özçınar Özel Eğitim Okulunu ziyaret etti

Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ve özel öğrenciler müzik eşliğinde şarkı söyleyerek dans ettiği etkinlikte daha sonra ise sınıflarda resim ve boyama yapma, el işi, oyun oynama gibi aktivitelerde bulunuldu.

05 Aralık 2019, Perşembe 365 kez görüntülendi