Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi İslami Araştırmalar Kulübü tarafından “Bir Düşünür Olarak Aliya İzzetbegoviç’in Hayatı ve Mücadelesi” konulu bir panel düzenlendi.

İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen panele İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emin Uz ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

İslami İlimler Fakültesi İslami Araştırmalar Kulübü öğrencilerinden Sümeyye Kayar’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde, panelist olarak İslami Araştırmalar Kulübü öğrencileri Tuğba Yılmaz ile Celalettin İnoğlu yer aldı. Panelde Aliya İzzetbegoviç’in hayatının ana hatları, Bosna halkı için verdiği mücadele, ahlak ve siyaset anlayışı, savaş ahlakı ve entelektüel mirası üzerinde duruldu. Aliya İzzetbegoviç’in örnek bir siyasetçi olduğu, Bosna Hersek’in bağımsızlığı için büyük mücadele örneği sergilendiği vurgulandı. Aliya İzzetbegoviç’in bir mütefekkir olduğu kaydedilirken, yaşadığı müddetçe kendi toplumu için bir okul olduğu, onun okulunda okuyanların, ondan bir şeyler öğrenen insanların diplomat, siyaset adamı ya da bilim adamı olduğu dile getirildi. Hukuk eğitiminin yanı sıra Batı felsefesini, İslam düşüncesini iyi okumuş, özümsemiş bir insan Aliya İzzetbegoviç’in tüm dünyada Bilge Lider olarak bilindiği ifade edildi. Panelde, Sırbistan’ın Bosna Hersek’te yaptığı katliam ve zulümlere Batı dünyasının sessiz kaldığı ifade edilerek, oyunu bozan unsurun güçlü bir lider ve güçlü bir karakter olan Aliya İzzetbegoviç’in olduğu kaydedildi.

Aliya İzzetbegoviç’in eserlerinden bazıları hakkında bilgiler de verilen panel, panelistlere plaket takdimi ve ezgi dinletisiyle son buldu.

06 Aralık 2019, Cuma 458 kez görüntülendi