Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatı Koruma ve Kurtarma Öğrenci Topluluğunun projesi kabul edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında AKÜ Yaban Hayatı Koruma ve Kurtarma Öğrenci Topluluğunun “Gençler Göçmen Kuşların İzinde” isimli projesi kabul edildi.

Gençlik Projeleri Destek Programının “2019-I Özel Çağrı” başlığı altında kabul edilen projenin sözleşmesi, Yaban Hayatı Koruma ve Kurtarma Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Hesna Kandır tarafından imzalandı.

Proje hakkında bilgiler veren Yaban Hayatı Koruma ve Kurtarma Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Hesna Kandır, proje kapsamında her yıl Mayıs ayında tüm dünyada kutlanan Dünya Göçmen Kuşlar Günü’nün, 2020 yılı Mayıs ayında Afyon Kocatepe Üniversitesinde de özel olarak kutlanacağını ifade etti. Kandır, “Her yıl 50 milyar göçmen kuşun, üreme ve kışlama bölgeleri arasında çıktıkları bu uzun ve zorlu yolculuklarını anlamak ve anlamlandırmak, sürdürülebilirliklerinin önemi hakkında gençlere farkındalık kazandırmak projenin temel hedefidir. 8-9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek projede, konusunda uzman konuk eğitmenler ile hem eğitici hem de eğlendirici faaliyetler eşliğinde, üniversitemiz gençlerinin, göçmen kuşlara dikkati çekilecek ve ekosistemdeki önemleri vurgulanarak göç zamanında karşılaştıkları sorunlara değinilecektir” ifadelerini kullandı.

17 Aralık 2019, Salı 508 kez görüntülendi