Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araç Topluluğu ile Afyon Lisesi tarafından Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında ortak proje hazırlandı.

Afyon Lisesi atölyelerinde gerçekleştirilen ve 50 öğrenci ile 25 eğitmenin katıldığı etkinlikte Afyon Lisesi öğrencileri, AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu öğrencileri ile birlikte Türk Hava Kurumundan temin edilen maket parçalarını kullanarak maket uçak yaptı.

Öğrencilerin el becerilerinin geliştirilmesi için bu tip etkinliklerin büyük bir öneme sahip olduğunu dile getiren AKÜ Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Ergün, boş zamanların daha iyi değerlendirilmesini ve bir hobi geliştirilmesini amaçladıklarının altını çizdi. Dr. Öğr. Üyesi Ergün, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Havacılık ve RC Araç Topluluğu olarak Afyon Lisesi ile ortak bir proje düzenledik. Türk Hava Kurumunun da desteğiyle ata uçaklarını yaptık. Bu etkinliğimizle havacılık hobisini yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Daha önce de Doğa Koleji ve Yavuzoğlu Kolejinde benzer etkinlikler düzenlemiştik. Üniversite kampüsünde yapılan atölye tamamlandığında da daha verimli etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

17 Aralık 2019, Salı 472 kez görüntülendi