Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Dinar Meslek Yüksekokulu tarafından “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” için programlar düzenlendi.

Gerçekleştirilen programlar kapsamında AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan tarafından verilen “Hak Kavramı ve İnsan Hakları” ve “İnsan Haklarının Manevi Boyutu” konulu konferanslar verildi.

Gerçekleştirilen konferanslarda insan haklarının bilimsel bir disiplin olduğuna değinen AKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Aslan, akılla görmenin ve akılla yaşamanın önemine değindi. Kul hakkı kavramının önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Recep Aslan, “İnsanı tanımadan hakkı bilemeyiz. İnsanı insan yapan, insanı kendi gibi yaşatan şey aldığı kararlardır ve bu kararlara saygı duymak durumundayız. Önce hak almayı değil, hak vermeyi öğrenmeliyiz. Karar vermenin önünde engel olmamalıyız, yanlış kararları onaran ve örten olmalıyız. Sadece akıl veren değil, huzur veren de olmalıyız. Yaptığımızı karşılıksız yapmalıyız ve son olarak hakkı insan, hayvan, çevre gibi bölmeden önemsemeliyiz” ifadelerini kullandı.

17 Aralık 2019, Salı 437 kez görüntülendi