Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) Güney Kariyer Fuarı 2020 toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından ‘’Yetenek Her Yerde’’ temasıyla üniversitelerin, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının işbirliği ile gerçekleştirilen Güney Kariyer Fuarı 2020 toplantısı Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya AKÜ GİKAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar ve GİKAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Emrah Bozkurt ile birlikte paydaş üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Bölgesel Kariyer Fuarları ve Güney Kariyer Fuarı hakkında

Öğrencilerin kendilerini yakından tanımaları ve kendi ilgi alanları, becerileri, tercihleri, özellikleri, güçlü yanları ve yaşam amacına en uygun kariyer yolunu belirleyip bu yolda ilerleyebilmeleri açısından önem arz eden ve temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan bölgesel kariyer fuarları ilk yılında, farklı bölgelerdeki 8 ilde, 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenmiştir. İlk yılında 70 binden fazla genç yeteneği, 351’i kamu kurumu olmak üzere bin 315 işveren ile buluşturmuştur. Bölgesel Kariyer fuarlarının amacı, bilimsel bir tabanda öğrencilerin kendi özelliklerinin farkına varması, kariyerlerine dışarıdan bakma şansı yakalayabilmesi, yeni bir gelecek yaratması için fark yaratan kariyer projeleri üretmektir. Bölgesel Kariyer Fuarı, öğrencilerin iş dünyası ve akademik alandaki rol modeli olan profesyoneller, danışmanlar ve kariyer uzmanları ile etkileşimlerini sağlamak, iş dünyasını tanımak, firmanızın staj ve iş olanaklarını onlara sunmayı amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Güney Kariyer Fuarı 16 – 17 Mart 2020 tarihlerinde; Isparta, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Karaman ve Konya illerinden 15 paydaş üniversite katılımı ile Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde; Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecektir.

19 Aralık 2019, Perşembe 341 kez görüntülendi