Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol 2. Lig grup müsabakaları, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi salonlarında gerçekleştirildi.

Müsabakalarda erkekler kategorisinde Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Yüksek İhtisas Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi,  Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi yer alırken; kadınlar kategorisinde ise Afyon Kocatepe Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi takımları mücadele gösterdi.

5 gün süren müsabakalar sonrasında erkeklerde birinciliği Afyon Kocatepe Üniversitesi, ikinciliği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ve üçüncülüğü de Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi takımları kazandı. Kadınlarda ise birinci Pamukkale Üniversitesi, ikinci Sinop Üniversitesi ve üçüncü Burdur Mehmet Akif Üniversitesi takımları oldu.

AKÜ Futbol Takımı turnuva ikincisi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ve 12 üniversite takımının katıldığı Futbol 2. Lig grup müsabakalarında ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Futbol Takımı, müsabakalar neticesinde 4 maçta 3 galibiyet 1 mağlubiyet alarak 9 puanla turnuva ikincisi oldu.

Hem basketbolda hem de futbolda müsabakaların büyük bir çekişme içerisinde geçtiğini ifade eden AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Yücel Ocak, “Büyük çekişme içerisinde geçen müsabakalarda AKÜ Basketbol Takımı tüm maçlarını ezici üstünlüklerle kazanmış ve birinci olmuştur. Aynı tarihlerde Antalya’da yapılan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2. Lig Grup Futbol Müsabakalarında ise AKÜ Futbol Takımı müsabakalarda 4 maçta 3 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 9 puan alarak ikinci olmuştur. Üniversite yönetiminin ve ilimiz yöneticilerinin spora ve spor takımlarına yaptığı destek ve katkılar, üniversite takımlarımızda etkisini göstermiştir. Bu başarılara imza atan sporcularımızı, teknik heyeti ve emeği geçenleri kutlar, başarılarının devamını dilerim” ifadelerini kullandı.

24 Aralık 2019, Salı 920 kez görüntülendi