Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Afyonkarahisar Belediyesi iş birliğinde “Afyonkarahisar’da Mevlevilik” konulu söyleşi ve sema töreni düzenlendi.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilen söyleşide Afyonkarahisar’da Mevlevilik konusu konuşuldu. AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uğur tarafından Hz. Mevlana’nın hayatı ve ilahi aşkı anlatıldı. Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ise Afyonkarahisar’da Mevlevilik’in bilinen başlangıç tarihinden günümüze kadar izlediği süreci anlattı. Söyleşi, AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Çağhan Adar’ın sanat yönetmenliğinde icra edilen sema töreniyle sona erdi.

Program sonrası Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Öğretim Görevlisi Yunus Emre Uçar ve Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar ile AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Çağhan Adar’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

25 Aralık 2019, Çarşamba 497 kez görüntülendi