Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde 2007 yılından itibaren düzenlenen Amatör Çalgıcılar Festivali’nin 14.’sü 14-15 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından 350 çocuk ve gencin katılımıyla düzenlenecek olan festival ile ilgili bilgiler veren AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Çağhan Adar, AKÜ Devlet Konservatuvarının “Üniversite-Halk Birlikteliği” düşüncesini temel alarak festivali gerçekleştirdiğini kaydetti. Tüm Türkiye’den büyük bir ilgi gördüklerini dile getiren Adar, şöyle konuştu:

“Bireysel ve toplu olarak katılım yapılabilecek olan etkinliğe özellikle il dışından grupların gelmesi ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak. Bu anlamda festivale Ankara Viyolonsel Topluluğu (15 kişi), Amasya Merzifon Bilim Sanat Atölyesi Ritim Grubu (15 kişi), Bolu Paşaköy İlkokulu Keman Grubu (10 kişi), Bilecik Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi Keman Orkestrası (18 kişi), Denizli Havva Süleyman Yağlıca Ortaokulu Oda Orkestrası (10 kişi) ve Denizli Namık Kemal Ortaokulu Ukulele Orkestrası (31 kişi) katılacak. Bireysel katılımlarla birlikte 350 öğrencinin festivalde yer almasını bekliyoruz. Etkinlik, amatör müzikçilerin profesyonel müzik eğitimi veren sanatçıların karşısında çalma tecrübelerini geliştirmenin yanında ‘müzikçe dostluklar’ kurulmasına destek olacak. Bununla beraber öğrenciler, etkinlikten aldıkları belgeleri okudukları okul yönetimine vererek başarı puanlarına da olumlu katkılarda yapabilecek. Üniversitemiz açısından ise etkinlik sayesinde müzik koleksiyonumuzu, konservatuvarımızı ve üniversitemizi ülke genelinde daha çok tanıtabileceğiz.”

10 Şubat 2020, Pazartesi 522 kez görüntülendi