Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Uşak Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Zafer Teknopark A.Ş.) Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Uşak Üniversitesi Sosyal Tesislerde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısına Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Bekir Yeşilay, Afyonkarahisar OSB Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi Ramazan Gündağ, Afyonkarahisar Enerji ve Dehşetiler Makine Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter ve diğer üyeler katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı yapan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Zafer Teknopark’ın kurulduğu günden bugüne hem Afyonkarahisar için hem de Uşak için önemli bir değer haline geldiğini ve AKÜ ile Uşak Üniversitesinin örnek bir ortaklık sergilediğini ifade etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Zafer Teknopark bünyesinde yürütülen çalışmaların hem Türkiye için hem de bölgesel kalkınma için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin birlikte yürüttüğü çalışmalardan çok memnun olduğunu dile getiren Karakaş, yapılan çalışmalar ile Afyonkarahisar ve Uşak illerinde önemli bir iş birliğinin kurulduğunun altını çizdi.

Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ise Zafer Teknopark’ın yapılan araştırmalar ile AR-GE, yazılım, sağlık, gıda ve tarım gibi alanlarda çalışmalar yürüttüğünü ve bu çalışmaların KOSGEB destekli olduğunu belirtti.

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından toplantı, dilek ve temennilerin sunulması ile sona erdi. Toplantının ardından Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yapımı devam eden teknopark binasını ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar.

04 Mart 2020, Çarşamba 598 kez görüntülendi