Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte Afyonkarahisar’ın yöresel yiyeceklerinin tanıtımı ve tadımı yapıldı.

Hukuk Fakültesi girişinde gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Misafirperverliği göstermek için çok olumlu bir etkinlik

“Lokmam Lokmandır” sloganı ile gerçekleştirilen buluşmada, Afyonkarahisar’da ikamet eden öğrenciler, öğrenci aileleri ve personeller tarafından hazırlanan yöresel ürünler fakültenin diğer öğrencileri ve katılımcılar ile paylaşıldı. Program hakkında bilgiler veren Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu, “Paylaşmak, birbirine ikram etmek, bir ve beraber olma kültürünü yaşamak ve yaşatmak adına düzenlenen programımızda gerek öğrenciler gerekse öğretim üyeleri ve idari personel evlerinde hazırlamış oldukları ev ürünleri ile öğrencilerimize ikramda bulundular. 3 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen ikram günleri programının katılımcıları da her yıl yapılan programlardan ortaya çıkan güzel çıktılar sonucu artış göstermektedir. Bu yıl UNESCO tarafından gastronomi kenti olarak ilan edilen Afyonkarahisar’da, Afyonkarahisarlı öğrenciler, ailelerine yaptırdıkları muhteşem lezzetleri diğer illerden buraya gelen öğrencilerle buluşturarak hem büyük bir misafirperverlik örneği göstermekte hem de fakültelerine örnek olabilecek bir programla destek olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

13 Mart 2020, Cuma 569 kez görüntülendi