Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi “AKÜ Hukuk Evde Kaldı Ama Duyarsız Kalmadı” adıyla başlattığı bağış kampanyası sonucunda toplanan 14 bin 300 Türk Lirasını (TL) Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e takdim etti.

Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu ile Hukuk Fakültesi Araş. Gör. Şafak Orhan’ın yer aldığı takdimde konuşan Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu, Hukuk Fakültesi ailesi olarak öğrenciler, akademik personel ve idari personel ile Instagram canlı yayınından alevlenen bir güzellikle “AKÜ Hukuk Evde Kaldı Ama Duyarsız Kalmadı” diye güzel bir sözle işin içine girdiklerini ifade etti. Öğrencilerden gelen talep doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine yardım için bu kampanyayı başlattıklarını söyleyen Hatipoğlu, şunları söyledi:

“Hukuk Fakültesi öğrencileri olarak böyle bir dayanışma başlatalım dedik. Vali Bey ve Vali Yardımcımızdan da izin aldık. 3 gün süre verdik. 3 gün içerisinde birçok güzellikler gördük. Siirt, Sivas, Tekirdağ ve Amasya gibi şehirlerden öğrencilerimiz bizlere 10 TL, 20 TL, 79 TL vererek toplamda 14 bin 300 TL para gönderdiler. Biz de Afyonkarahisar belediyemizin böyle bir çalışması var. Bu tehlikeli zamanlarda en güzel işi onlar yaparlar diye düşündük. Biz de kapı kapı dolaşmak yerine bu miktardaki parayı sizinle buluşturmak istedik. Ama beni burada en çok etkileyen şey öğrencinin birinin açıklama kısmına ‘Hocam, adalet sadece adliyede değil, sokağın her köşesinde demiştiniz’ buna binaen bu parayı gönderiyorum yazmış. Böyle duygulandırıcı şeyler oldu. Başka illerden öğrenciler Afyonkarahisar’a vefalarını gösterdiler. Eğitim öğretim gördükleri yuvaya vefa göstermek Osmanlı’nın en büyük güzelliğiydi. Şu anda Türkiye’nin dört bir yanından 14 bin 300 TL para getirdik. Muhtaç ailelerimizle buluşturursanız çok seviniriz.”

“10 bin pakete ulaştık”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise göreve geldiği günden beri hep garip gurebanın yanında yer almaya gayret gösterdiklerini belirtti. İmkanı olanların bir yerlere ulaşabildiğini, imkanı olmayanların ise bir yere ulaşamadığını kaydeden Zeybek, “Gidip onları buluyoruz, buluşturuyoruz. Ramazan ayı yaklaşıyor. Ne yapabiliriz derken gıda yardımı paketi işine girelim dedik. Hayır sahibi ile ihtiyacı olan insanı buluşturmak istedik. Bu kampanyada para almıyoruz. Malzemeyi alacağımız firmanın hesap numarasını aldık. Hayır yapmak isteyen o hesap numarasına parayı yatırıyor. Mesela, 20 paketlik gıda parası yatırmış oluyor. O, 20 paket bize geliyor. Hedefimiz 10 bin paketti çok şükür onu yakaladık. Erenlerde kalan öğrencilerden talep gelmiş. Ona da destek verdik. Esnafa çağrıda bulunduk. Peşinden Osmanlı’da unutulmuş Zimem Defteri projesi var. Onu da hayata geçireceğiz. Zor süreçten geçiyoruz. Bunun da bir imtihan olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Yardım kampanyası sonucunda toplanan bağış Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hatipoğlu tarafından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e takdim edildi.

13 Nisan 2020, Pazartesi 828 kez görüntülendi