Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Kürklü’nün danışmanlığında İnşaat Yüksek Mühendisi Keziban Kübra Aktürk tarafından hazırlanan “Afyonkarahisar Bölgesindeki Tarihi Taş Köprülerin Mimari ve Statik Özellikleri” isimli tez çalışması, Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin desteği ile kitap olarak yayınlandı.

AKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans Tezi olarak sunulan çalışma, Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin isteği ve katkıları ile “Afyonkarahisar Tarihi Taş Köprüleri” adı altında kitap haline getirildi. Kitap haline getirilen tez çalışması ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Gökhan Kürklü, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültür varlıklarından olan köprülerin bir arada değerlendirilip kayıt altına alınması ve sonrasında gelecek nesillere aktarılması hususunda önemli bir eserin ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Afyonkarahisar İl Özel İdaresinin 1 Nolu yayını olan “Afyonkarahisar Tarihi Taş Köprüleri” kitabının tanıtımı Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, meclis üyeleri ve kitabın yazarları olan Doç. Dr. Gökhan Kürklü ve Yüksek İnşaat Mühendisi Keziban Kübra Aktürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.

16 Haziran 2020, Salı 589 kez görüntülendi