15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen demokrasi nöbetine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personeli ile birlikte yoğun katılım gösterdi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri ile akademik ve idari personelin kortej olarak katıldığı ve Covid-19 pandemisi sebebiyle sosyal mesafeli olarak gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde AKÜ, nöbeti Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinden (AFSÜ) devraldı.

Demokrasi nöbeti öncesi açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün ilk günden beri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde yer aldığını ifade etti. Karakaş, “Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak ilk günden itibaren demokrasi nöbetlerine katılan bir kurumuz. Her 15 Temmuz gecesinde aynı gurur ve aynı heyecanla burada, bu meydanda yerimizi alıyoruz. Bugünün, milletin iradesine nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli günlerden birisi olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla sadece kurum temsilcisi olarak değil, aynı zamanda bir yurttaş olarak da bu sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz için gururlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde demokrasi nöbetini tutan AKÜ, daha sonra nöbeti Afyonkarahisar Belediyesine devretti.

16 Temmuz 2020, Perşembe 628 kez görüntülendi