Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi dersliklerinde düzenlenen ve iki aşamada gerçekleştirilen sınavlara toplam 107 aday katıldı. Pandemi tedbirlerine dikkat edilerek ve ateş ölçümleri yapılarak sınıflarına alınan adaylar, 2020 yılı kontenjanları dâhilinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ile Resim Bölümüne kabul edilecek 60 öğrenciden biri olmak için yeteneklerini sergilediler.

2 Eylül tarihinde yapılan oturumların ilkinde 1. Aşama Sınavına katılan adaylar, aynı gün saat 14.00’te Resim Bölümü Alan Sınavına, saat 16.00’da da Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Alan Sınavına katıldılar. “Canlı Modelden Desen Sınavı”  ve “Algıya Dayalı Resim / Kompozisyon Sınavı” şeklinde gerçekleştirilen sınavlar, 10’ar kişilik salonlarda gerçekleştirildi.

3 Eylül tarihinde yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından sınav sonuçları, Fakültenin internet sitesinden duyurulacak. Kesin kayıt hakkı kazanan asil adayların kayıtları, 9-11 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak olup, kontenjan açığı olması durumunda yedek listede yer alan adaylar, 14-15 Eylül 2020 tarihleri arasında açık kalan kontenjanlara başvuru yapabilecek. Adaylar, kayıt süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiye fakültenin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler.

03 Eylül 2020, Perşembe 568 kez görüntülendi