Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i makamında kabul etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker’in de yer aldığı makam ziyaretinin ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Gürbüz Bıdık ile birlikte AKÜ bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüp ve topluluklarının teknik çalışmalarında kullanması amacıyla oluşturulan atölyeleri ziyaret etti.

K.A.O.S TEKNOFEST’te finalde

Rektör Karakaş ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, AKÜ Havacılık ve RC Araçlar Topluluğu bünyesinde kurulan, danışmanlıklarını Dr. Öğr. Üyesi M. Recai Türkmen ve Öğr. Gör. Hasan Akkoç’un yaptığı K.A.O.S. takımının çalışmalarını yerinde inceledi. TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nın yarı final elemelerini başarı ile geçip, Gaziantep’e final elemeleri için gidecek olan K.A.O.S. takımının çalışmaları hakkında bilgiler alan Rektör Karakaş ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, takım üyeleri ile sohbet etti.

Öğrenciler kendi yapmış oldukları RC Kontrollü hava ve kara araçlarını tanıtarak, bu sene yapılacak olan İHA yarışmasındaki otonom görevler hakkında detaylı bilgiler verdi. Rektör Karakaş ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser, öğrencilerin yapmış oldukları İHA kumandası ile simülasyon gösterisi yaptı. Takımın yapmış olduğu İHA’nın tamamen otonom olarak yazılımla uçtuğunu ve görüntü işleme kullanarak su alma havuzunu ve su bırakma alanını otomatik tanımlayarak görevleri gerçekleştirdiğini belirten takım üyeleri destekleri için Rektör Karakaş ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser’e  teşekkür etti.

“Gelecekte daha güzel işlere imza atacağız”

TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan 5. TÜBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nın yarı final elemelerini başarı ile geçip Gaziantep’e final elemeleri için gidecek olan K.A.O.S. takımının çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Karakaş, AKÜ bünyesinde insansız hava araçları, elektrikli araç ve roket takımları olmak üzere üç ayrı grup olduğunu söyledi. İnsansız hava araçlarında iki ekibin sürece girdiğini ama K.A.O.S takımının finalde yarışacağını belirten Karakaş, “Elektrikli araç ve orta irtifa roket kategorilerindeki ekiplerimiz şu anda yarışmaya gittiler. İnşallah onlardan da iyi haberler bekliyoruz. Bu yarışmalara, öğrencilerimiz gönüllü katılıyorlar. Danışman hocalarımız gönüllü danışmanlık yapıyorlar. Bunun bir finansmanı var. Bu konuda Üniversitemiz her türlü imkanı sağlamaya çalışıyor ama bunun yanında Belediyemiz ve ATSO Yönetim Kurulu’nun da destekleri oldu. Hem Belediyemize, hem ATSO Yönetim Kurulu’na ve diğer destekçilerimize teşekkür ediyoruz. Bu desteğin giderek artmasını diliyoruz. Takımlarımız başarı ile kendilerini kanıtladıkça bir farkındalık oluşacak. Gelecekte daha güzel başarılara imza atmayı planlıyoruz” diye konuştu.

İş insanlarının sponsorluğu başarıyı getirecek

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Kulüp ve Topluluklar Atölyesi’ni ziyaret ederek, TEKNOFEST’e katılan takım ve toplulukların çalışmalarını yerinde incelediklerini ifade etti. Serteser, “Finale kalan takımları tebrik ettik. Başarılarının devamını diledik. Afyon Kocatepe Üniversitesi, takımlara ciddi ilgi gösteriyor, finansal destek sağlıyor. Bu, ilimizin hep birlikte destek olmasını gerektiren bir konudur. Biz Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak belli bir miktar destekte bulunduk. Tüm iş insanlarımızın Afyon Kocatepe Üniversitesindeki bu topluluklara, takımlara çalışmalarında sponsor olmaları başarıyı daha fazla getirecektir. Bu da bizim için gurur kaynağı olacaktır. Bugün burada gördüğüm çalışmalardan mutluluk duydum. Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Karakaş nezdinde bu çalışmalarda emeği olan hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.”

Atölye ziyaretinin ardından Rektör Karakaş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim ederken, AKUFlyTech ve K.A.O.S. takımları da Rektör Karakaş, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Serteser ve Rektör Yardımcısı Peker’e takımlarının tişörtünü hediye etti.

04 Eylül 2020, Cuma 835 kez görüntülendi