Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Afyonkarahisar Belediyesi arasında “Sahipsiz Hayvanların Hastalıklarının Muayene, Teşhis ve Tedavisi” başlıklı iş birliği protokolü imzalandı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in imzaladığı protokol esnasında AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Kocatepe Hayvan Hastanesi) Başhekimi Doç. Dr. Deniz Yeni, Afyonkarahisar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş da hazır bulundu.

Protokol hakkında bilgiler veren Kocatepe Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Deniz Yeni, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Afyonkarahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte sahipsiz hayvanların hastalıklarının muayenesi, teşhisi ve tedavisi için protokol imzaladıklarını söyledi. Yeni, “Bu protokol kapsamında sahipsiz hayvanlar, üniversitemize belediye tarafından getirilecek ve bu kapsamda tedavileri yapılıp rehabilite edildikten sonra bir kısmı belediyeye teslim edilecek. Akabinde belediyede rehabilitasyonları devam ettikten sonra tekrar doğal ortamlarına bırakılacaklardır” dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise sokak hayvanlarına karşı Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesinin duyarlı olduğunu göstermek üzere daha önce yapılmış olan protokolü yenilediklerini ifade etti. Zeybek, “Sokakta küpesiz, kontrolsüz, başıboş dolaşan ve bazen insanlara saldıran hayvanlar, teşhis, tedavi ve kısırlaştırmaları yapılarak rehabiliteleri bittikten sonra doğal ortamlarına bırakılıyor. Tabi bu belediyemizin hayvan barınağında ciddi şekilde tedavileri de tamamlandıktan sonra mecburen yasal olarak doğal ortamlarına bırakmak zorundayız” dedi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise üniversite-şehir iş birliğinin en önemli ayağının üniversite-belediye iş birliği olduğunu kaydetti.  Karakaş, “Bu bağlamda daha önceden olduğu gibi Sayın Başkanımız ile birlikte her alanda iş birliği yapma gayreti içerisindeyiz. Bu da özellikle sokak hayvanlarının rehabilitasyonu noktasında daha önceden başlayan şimdi daha farklı çerçevede devam ettireceğimiz bir faaliyetin protokolü. Hayvan meselesi son yıllarda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir konu ve bu konu soruna dönüşmeden önce yapacaklarımızı, insanlarımızın ve hayvanlarımızın lehine çözülebilecek bir faaliyet olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

15 Eylül 2020, Salı 995 kez görüntülendi