Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Yurdakal, İtalya’da “Kimya Bilimleri ve İnorganik Sistemlerin Temelleri” (Fondamenti delle Scienze Chimiche e Sistemi Inorganici (03/B1)) alanında “Profesörlük Yeterliliğini” almaya hak kazandı.

Doktora çalışmalarını İtalya’nın Palermo Üniversitesinde tamamlayan ve halen çalışmalarının bir kısmını Prof. L. Palmisano, Prof. V. Augugliaro ve arkadaşları ile birlikte iş birliği çerçevesinde yürüten Yurdakal, İtalya’da 03/B1 kodlu bilim dalında profesör olabilmek için gerekli kriterleri yerine getirerek profesörlüğe yeterli olma hakkını elde etti.

Söz konusu yeterlilik İtalya’da SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde belli sayıda yayın, h indeksi, ülkelerarası disiplinler arası çalışmalarda bulunmak, alanında yeterli nitelikte proje yürütücülükleri yapmış olmak  ve saygın uluslararası dergilerde editörlük  gibi akademik faaliyetleri yerine getiren bilim insanlarına verilmektedir.

30 Eylül 2020, Çarşamba 2286 kez görüntülendi