Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Oktay Yılmaz’ı makamında kabul etti.

Gerçekleşen ziyarette Rektör Karakaş, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Karakaş, üniversite sanayi iş birliğinin yanında üniversite ve meslek odaları arasındaki iş birliğinin önem arz ettiğini ifade etti. Rektör Karakaş, veteriner hekimliğin AKÜ için öncelikli alanlardan biri olduğunu, sadece hekimlik eğitimine değil, aynı zamanda bölge ve ülke hayvancılığının gelişmesine de destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ise Afyon Kocatepe Üniversitesi mezunu bir veteriner hekim olarak Veteriner Fakültesinin çağın gerekliliklerine uygun bir eğitim anlayışı ile hizmet ve eğitim verebilmesi için AKÜ Rektörü Karakaş’ın yapmış olduğu çalışmaları takdir ile takip ettiklerini aktardı ve veteriner hekimlik mesleği adına teşekkürlerini iletti. Dünyada hekimlik unvanını taşıyan üç meslek olduğunu ancak Türkiye’de veteriner hekimliği eğitiminin verildiği fakültelerin isimlerinin maalesef veteriner ‘hekimliği’ fakültesi olmadığını söyleyen Algan, veteriner fakültesinin tanım olarak veteriner hekimliği eğitimi için eksik bir anlam ifade ettiğini sözlerine ekleyerek Rektör Karakaş’tan fakültenin isminin veteriner hekimliği fakültesi olarak düzeltilmesi konusunda desteklerini talep etti. Algan, tüm dünyada 3 Kasım’da kutlanacak olan ‘Tek Sağlık Günü’ etkinlikleri çerçevesinde veteriner hekimliğin sağlık sınıfında yer alan mesleklerden biri olduğunun altını çizdi.

Ziyarette ayrıca veteriner hekimlik mesleğinin toplumsal etkileşimleri hakkındaki çalışmalar ile birlikte hayvan refahı ve insan sağlığının korunması kapsamında, ülke genelinde örnek teşkil edecek “sahipsiz hayvanların kısırlaştırılması ve hastalıklar ile mücadele” konulu, Afyonkarahisar genelini kapsayacak proje ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Rektör Karakaş, nazik ziyaretlerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.

02 Kasım 2020, Pazartesi 592 kez görüntülendi