Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 30 Ekim 2020 tarihinde Sisam Adası açıklarında gerçekleşen ve İzmir başta olmak üzere Ege bölgesini etkileyen deprem ile ilgili incelemeler yapıldı.

AKÜ Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Tiryakioğlu ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu öğretim elamanı Ögr. Gör. Dr. Halil İbrahim Solak tarafından oluşturulan deprem araştırma ekibi kosismik hareketleri belirlemek için bölgede GNSS ölçüsü yaptı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi ile TÜBİTAK arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 4 Kasım 2020 tarihinde 10 kişilik ekiple GNSS ölçüleri alınmasına yönelik saha çalışmaları başlatıldı. Saha çalışmaları sırasında deprem bölgesinde incelemelerde bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a protokol kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Güneyde Söke ile kuzeyde Menemen yerleşim alanları arasındaki geniş bir alanda, 30’dan fazla noktadan ölçüler toplayan araştırma ekibi, 8 Kasım 2020 itibarıyla saha çalışmalarını tamamlayarak Afyonkarahisar’a dönüş yaptı.

Araziden toplanan verilerin analizi ve bu analizlerin yer alacağı SCI kapsamında uluslararası makale çalışmaları devam etmektedir.

11 Kasım 2020, Çarşamba 496 kez görüntülendi