Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen sanatsal, bilimsel ve kültürel etkinlikler kapsamında 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı yapıldı.

Saat 09.05’te gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından canlı olarak düzenlenen etkinlikte AKÜ Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur’un icrasına ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Hakan Yılmaz tarafından hazırlanan belgesele yer verildi. Hazırlanmış olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konserinde müziğin her türüne hayatında yer veren Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile AKÜ Devlet Konservatuvarının geleneği olan anma konseri düzenlendi.

“Atatürk ve Müzik” başlıklı söyleşi ve konser etkinliğinde ise ilk olarak AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Aktaş (Ses) ve Öğr. Gör. R. Semih Şenyayla’nın (Tanbur) icralarıyla hazırlanmış olan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların yer aldığı anma konseri gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konserde Türk musikisinin kudretini Batı dünyasına tanıtmak ve öğretmek gerektiğine inanan Mustafa Kemal Atatürk’ün musiki zevki üzerine bilgilere yer verilerek dinlediği ve söylediği eserlerden örnekler verildi.

11 Kasım 2020, Çarşamba 290 kez görüntülendi