Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Sanatsal/ Bilimsel ve Kültürel etkinlikler kapsamında “İhvan-ı Mûsiki” etkinliği gerçekleştirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Arş. Gör. Hakan Yılmaz’ın öncülüğünde gerçekleşen  İhvan-ı Musiki etkinliğinde Türk kültürünün üç önemli değeri konu alındı: Kütahya türkülerinin en önemli kaynak kişilerinden olan Hisarlı Ahmet’in “Elif Dedim Be Dedim, Hisardan İnmem Diyor, Ben Kendimi Gülün Dibinde Buldum” gibi birçok tanınmış türküleri derlendi.  Ahmet Uluçay ise ödüllü bir yönetmen. Tavşanlı ilçesinden çıkıp farkındalık içeren sanatsal çalışmalarıyla ülke ve dünyaca tanınmış bir sanatçıdır. Ahmet Yakupoğlu ise; ressam, minyatür sanatçısı ve sayısız öğrencisi ile iyi bir ney üstadı olarak bilinmektedir. Bu etkinlik ülkemiz değerleri olan sanatkâr ve zanaatkârlarımıza yer verilerek tamamlandı.

Devlet konservatuarı etkinliklerine https://www.facebook.com/akukonservatuar/live adresinden canlı olarak ulaşabilirsiniz.

 

25 Kasım 2020, Çarşamba 469 kez görüntülendi