Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü tarafından Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerine Patent Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Konuşmacı olarak TTO Koordinatörü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Temsilcisi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, katılımcılara Patent ve Faydalı Model Kavramları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.  Buluşun ortaya çıkmasıyla beraber aynı anda oluşan fikri mülkiyet hakları hakkında bilgi veren Uygunoğlu, hukuki süreçten de bahsetti. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından lise öğrencilerine yönelik açtığı 11. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması hakkında bilgi veren Uygunoğlu’nun, katılımcıların sorularını cevaplamasının ardından toplantı sona erdi.

03 Aralık 2020, Perşembe 423 kez görüntülendi