Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevinde devir teslim töreni gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katıldığı devir teslim töreninde Prof. Dr. Uğur Türkmen, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini Doç. Dr. Çağhan Adar’a devretti.

“Türkiye’nin sayılı konservatuvarları arasına girmemizde Türkmen’in katkısı büyük”

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Prof. Dr. Uğur Türkmen’in AKÜ Devlet Konservatuvarına çok büyük katkıları olduğunu dile getirdi. Karakaş, “Konservatuvarımızın uzun zamandan beri yöneticisi olan Prof. Dr. Uğur Türkmen’in AKÜ Devlet Konservatuvarının Türkiye’nin sayılı konservatuvarları arasına girmesinde önemli bir katkısı oldu. Sadece eğitim öğretimde değil, aynı zamanda yapmış olduğu etkinlikler ile birlikte hem yerel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde konservatuvarımızın tanınırlığına çok ciddi katkıları oldu. Tüm bu hizmetlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yeni görevine başlayacak. Bu görevinde de başarılar diliyorum. Aynı zamanda Prof. Dr. Emel Funda Türkmen hocamıza da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Geniş çerçeveli istişareler şart

Yöneticilik yapmanın sorumlulukları olduğuna da değinen Prof. Dr. Karakaş, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini devralan Doç. Dr. Çağhan Adar’a başarılar diledi. Karakaş, Adar’a alacağı kararların meşruiyetinin güçlü olması için istişare içinde hareket etmesini tavsiye etti.

Prof. Dr. Uğur Türkmen ise 11 yıldır AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini yaptığını ifade ederek, görevi devralan Doç. Dr. Çağhan Adar’a başarılar diledi. Türkmen, “Yaklaşık 11 yıl AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğünü yapmış bulunuyorum. Bu süreçte rektörlerimize, müdürlerimize, konservatuvar kuruluna, yönetim kuruluna ve akademik kuruldaki tüm arkadaşlarıma, idari ve yardımcı personel arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Mehmet Karakaş hocamız üniversitemiz ve konservatuvarımız için büyük bir şans. Bu görevi de yine Konservatuvarımızın mezunu olan Çağhan Adar arkadaşımıza bırakmak benim için de büyük bir mutluluk, kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

AKÜ Devlet Konservatuvarı görevini devralan Doç. Dr. Çağhan Adar ise yeni görevinde elinden gelen her şeyi yapacağını ifade ederek büyük bir yükün altına girdiğinin bilincinde olduğunu ve AKÜ Devlet Konservatuvarını daha iyi yerlere getirebilmek için çalışacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Uğur Türkmen, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevini Doç. Dr. Çağhan Adar’a devretti.

11 Şubat 2021, Perşembe 913 kez görüntülendi