Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Havacılık ve RC Araçlar Topluluğu bünyesindeki ZAFER İHA takımı, 2021 TEKNOFEST/Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması, sabit kanat kategorisi, kavramsal tasarım raporu aşamasında 87 puan ile Türkiye ikincisi olarak birinci hazırlık desteğini almaya hak kazandı.

Takım Danışmanı Öğr. Grv. Hasan Akkoç yaptığı açıklamada 2020 yılındaki tecrübelerini yeni kurulan takıma aktardıklarını, İHA’nın yapım sürecine başladıklarını ve bu sene derece almayı hedeflediklerini belirtti. Takım kaptanı Kasım Yıldırım ise Afyon Kocatepe Üniversitesinin sağladığı imkan ve destekler için AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş nezdinde tüm yöneticilere teşekkür ederek, bu seneki yarışlarda Afyon Kocatepe Üniversitesini en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

ZAFER İHA Takımı

Takım danışmanlığını Öğr. Grv. Hasan Akkoç’un yaptığı ZAFER İHA takımında takım kaptanlığı görevini Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Kasım Yıldırım yürütmektedir. Takımın diğer üyelerinden Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Kadir Kurt, kaptan yardımcısı ve takım pilotu; Teknolojisi Fakültesi Otomotiv Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Ali Durlanık, tasarım ve dizayn sorumlusu, Afyon Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon 2. sınıf öğrencisi Mustafa Güven ise imalat sorumlusu olarak ZAFER İHA takımında görev almaktadırlar.

created by dji camera

22 Nisan 2021, Perşembe 549 kez görüntülendi