Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 1856 yılında Avusturalya’da kutlanmaya başlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, işçi ve emekçilerin küresel çapta birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olarak kutlanan özel ve önemli bir gün olduğunu belirtti.

Karakaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı:

Karakaş, sanayi ve üretimin gelişerek kalkınmanın hızlanması için üstün gayret gösteren işçi ve emekçiler için dayanışmanın simgesi haline gelen 1 Mayıs’ın, Türkiye’de de Cumhuriyetin ilanı ile birlikte kutlanmaya başladığını ifade etti.

Mesajında 1 Mayıs’ın, bir yüzyılı aşkın süredir devam eden hak arama mücadelesinin sembolü olduğunu belirten Karakaş, Türk toplumunun emeğin ve alın terinin kutsal sayıldığı, adaletli paylaşım, dayanışma ve güç birliğinin esas alındığı bir kültür ve medeniyete sahip olduğunun altını çizdi.

Rektör Karakaş mesajında “Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin güçlenmesinde ve ekonomik kalkınmasında alın terleriyle katkıları olan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

30 Nisan 2021, Cuma 184 kez görüntülendi